Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ηλιοθερμικά Συστήματα Ακτινοβολίας κορυφαίας τεχνολογίας και μέγιστης απόδοσηςΟ όμιλος επενδύσεων και Συμμετοχών ΜΠΙΜΠΑΣ Α.Β.Ε.Ε.  με 10.000 στρέμματα εντός Αττικής  υπό εξαγορά, και βρίσκεται στο στάδιο αδειοδοτήσεων για την υλοποίηση υβριδικών ηλιοθερμικών-φωτοβολταικών σταθμών μεγάλης ισχύος.
Η νέα τεχνολογία αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας μέσω των ηλιοθερμικών πάρκων είναι η πράσινη και καθαρή βιομηχανία του αιώνα μας.

Οι ηλιοθερμικές μονάδες εκμεταλλεύονται την ηλιακή ακτινοβολία για την παραγωγή θερμότητας και ενώ η μέση θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται στους 25-30 βαθμούς κελσίου, με την χρήση ηλιακών παραβολικών κοίλων κάτοπτρων όμως μπορεί να αναπτυχθεί έως και 130 φορές παραπάνω.

Αυτή η παραγόμενη θερμότητα κινεί ειδικούς ατμοστρόβιλους οι οποίοι με την σειρά τους θέτουν σε λειτουργία ηλεκτρογεννήτριες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε αντίθεση με τα φωτοβολταϊκά συστήματα που κατά την διάρκεια της νύχτας ή όταν επικρατεί συννεφιά αδρανούν, τα ηλιοθερμικά συστήματα επεξεργάζονται την ακτινοβολία 24 ώρες το 24ωρο χαρακτηριστικό που τα καθιστά την πιο προηγμένη και αποδοτική λύση στην παραγωγή πράσινης ενέργειας την πραγματική ‘βιομηχανία’ του αιώνα μας.

Οι ηλιοθερμικές φωτοβολταϊκές βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη αδειοδοτήσεων στην περιφέρεια Αττικής έχουν ως εξής:

1. Περιοχή Μαραθώνα Αττικής. Έκταση 570 στρεμμάτων. Ανάδοχος έργου η εταιρία Ηelios-Hellas 2 Μπίμπας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 

2. Περιοχή Μαραθώνα- Σουλίου Αττικής. Έκταση 413 στρεμμάτων. Ανάδοχος του έργου η εταιρία Μπίμπας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Πέντε ΕΠΕ. 

3. Περιοχή Μαραθώνα- Γραμματικού. Έκταση 367 στρεμμάτων. Ανάδοχος του έργου η εταιρία Μπίμπας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Εξι ΕΠΕ.