Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Δημοσιευση στο ΚΕΡΔΟΣ

Μια νέα επενδυτική πρωτοβουλία του ΜΠΙΜΠΑΣ Investing Group που ξαναφέρνει στο προσκήνιο το δυναμισμό της αγροτικής παραγωγής

Επισκεφτείτε το αρχικό άρθρο στο  Kerdos Online

Άρθρο της κ. Μαριλένας Μανιουδάκη-Οικονομολόγου-(ΜΑ) Αντιπροέδρου Mpimpas Investing Group

Είναι σε όλους γνωστό, πως οι επενδύσεις που μπορούν να ισχυροποιήσουν τη χώρα μας οικονομικά είναι η ενέργεια, η γεωργία και ο τουρισμός. Είναι τομείς που μπορούν να προσφέρουν θέσεις εργασίας, να επεκτείνουν το αναπτυξιακό μοντέλο και να δώσουν επαγγελματική προοπτική στη νέα γενιά. Είναι συνεπώς απαραίτητο, σ’ αυτούς τους τομείς να υπάρξουν επενδύσεις και μεγάλα έργα που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τόσο της χώρας μας, όσο και της παγκόσμιας αγοράς.

Παράλληλα, είναι γνωστό πως η κρίση για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται ρηξικέλευθες ενέργειες, προγραμματισμό, όραμα, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η αγορά «θυμάται» τις επιχειρήσεις που δεν περιορίστηκαν σ’ ένα μικρόκοσμο εσωστρέφειας, αλλά μελέτησαν, προγραμμάτισαν, λειτούργησαν δυναμικά και αποτελεσματικά. Έτσι λοπόν και ο Όμιλός μας στρέφεται στην ανάπτυξη, προγραμματίζει, επεκτείνει τη δραστηριότητά του και περιμένει το μήνυμα αυτό της αισιοδοξίας του να βρει μιμητές.

Οι εναλλακτικές βιοκαλλιέργειες αποτελούν ένα ακόμη τομέα, στον οποίο ο Όμιλος επιθυμεί να θέσει το αναπτυξιακό του αποτύπωμα. Ο τομέας αυτός, δυναμικός και καινοτόμος, αξιοποιεί πλήθος αναξιοποίητων και εύφορων εκτάσεων της πατρίδας μας και μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματική κοσμογονία, παράγοντας προϊόντα ανεκτίμητης αξίας και ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης.
Ο όμιλος με την αξιοποίηση έκτασης 5.500 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου, γνωστή με το τοπωνύμιο «Αντίπολη», έχει θέσει ως άμεσο στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, μέσω επιδότησης, από τον Αναπτυξιακό νόμο.

Το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο, αφορά τον πρωτογενή τομέα (βιολογικές καλλιέργειες), όσο και τον δευτερογενή, με την σχεδίαση, τυποποίηση, συσκευασία, συντήρηση γεωργικών προϊόντων, καθώς επίσης και την εμπορία και διανομή των παραγόμενων προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Προωθούμε το μοντέλο της «Συμβολαιακής Βιοκαλλιέργειας», μέσω της οποίας ερχόμενος στον όμιλό μας ένας ενδιαφερόμενος για τις επενδύσεις στη ροδιά που είναι η καλλιέργεια που προωθούμε αυτή τη στιγμή, αρχικά συνάπτει σύμβαση με τον όμιλό μας για τη συνεργασία στο θέμα της καλλιέργειας, με κόστος επένδυσης του φυσικού προσώπου τα 2000€/στρ για συμβολαιακή συμμετοχική αγορά καλλιεργήσιμης γης υψηλής παραγωγικότητας . Ο όμιλος μέσα απο τη συνεργασία αυτή και με την υπογραφή της σύμβασης δεσμεύεται για ένα ετήσιο εισόδημα της τάξης των 1500-2000€/στρ/χρόνο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, εντάσσεται και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, με στόχο την μετατροπή τους σε πρότυπης μορφής καταλύματα, για τις ανάγκες των επισκεπτών στο εν λόγω πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα.

Προβλέπεται επίσης, η ίδρυση θεματικού πάρκου, το οποίο θα αποτελέσει οργανωμένη μορφή τουρισμού, με στόχο την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος. Τέλος, προβλέπονται εγκαταστάσεις συνεδριακού κέντρου, με απώτερο σκοπό την φιλοξενία συνεδρίων, συμποσίων και σεμιναρίων υψηλού επιπέδου.

Ο όμιλος MPIMPASINVESTINGGROUP πέραν του χαρτοφυλακίου του που στοχεύει στις εναλλακτικές καλλιέργειες, δίνει έμφαση και στα φαρμακευτικά φυτά(πχ λεβάντα-μέντα-αλόη). Με τον όρο φαρμακευτικά φυτά εννοούμε φυτά τα οποία περιέχουν δραστικές ουσίες που όταν ληφθούν από ζώντες οργανισμούς παρουσιάζουν την ιδιότητα του φαρμάκου. Βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η πρωτοβάθμια περίθαλψη βασίζεται κατά 80% σε φαρμακευτικά φυτά.

Αν αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα έχουμε 40.000.000 καλλιεργούμενα στρέμματα και η αναλογία των φαρμακευτικών φυτών είναι στο 0,02% καταλαβαίνουμε ότι αποτελούν αμελητέα ποσότητα, την ίδια στιγμή που οι τιμές στις ξένες αγορές ξεκινάνε από 2,2 μέχρι και 12 ευρώ το κιλό. Η Ελλάδα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες κλιματολογικές- εδαφικές συνθήκες αλλά και τις ευοίωνες τιμές εξαγωγής, μπορεί να αναπτύξει τον κλάδο των φαρμακευτικών φυτών.

Η καλλιέργεια των φαρμακευτικών φυτών θα αναπτυχθεί σε εκτάσεις άνω των 800 στρεμμάτων.

Η «Νέα Αντίπολις», το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο του «MpimpasInvestingGroup» στο Σχηματάρι, μπαίνει ήδη στη φάση της υλοποίησης με τον προγραμματισμό για φύτευση σε πρώτη φάση 270.000 δενδρυλλίων ροδιάς. 

Κέρδος online   1/10/2013 12:07